Kaduna State CSC Exam Past Questions and Answers

Kaduna State CSC Exam Past Questions and Answers – Kaduna State Civil Sevice Examination (CSE) is being conducted by the Office of the Head of Service, State-House, Hassan Usman Katsina House, Kawo, Kaduna. CSE Only for officers who must have served for a minimum of one year in service. Passing of CSE will qualify an officer to receive Civil Service Certificate(CSC).

Kaduna State Civil Servants who passed the Civil Service Exams have the requirement to be issued a permanent and pensionable appointment by the Kaduna State Government.

Kaduna State CSC exams for 2022/2023 is ongoing from Thursday 22nd December, 2022 to Friday 6th January, 2023. Candidates can submit their application online through Kaduna State Civil Service Examination Registration Portal:

www.kadcivilserviceexams.com

 

Bayajidda.com.ng have provided candidates with Kaduna State CSC Exam Past Questions and Answers which will guide them to their CSE CBT exams 2022/2023.

Below are the sample of the CSE questions and answers:

QUESTIONS

1. What are the three arms of Government and their responsibilities?

ANSWERS

1)  i. Legislative – they are legislators,they are law maker.

ii. Excutive – they implement the laws.

iii. Judiciary – they interpret the law.

 

2. Which system of government do Nigerian practice?

ANSWERS

The system of government practice in Nigeria is Federalism.

 

3. The Senate consist of ……… Senators from each state and……. From FCT making a total of ………..

ANSWERS

The Senate consist of 3 senators from each state and 1 from FCT making the total of 109.

 

4. The house of Representatives consist of ……… members.

ANSWERS

The house of Representatives consist of 360 members.

 

 

5. Another name for the federal Executive council is called ………..

ANSWERS

Another name for the Federal Executive council is called Executive arms of
government.

 

6. Civil service is divided into ……….. and …………… departments.

 

7. What are the characteristics of good governance.

 

QUESTIONS

1. In what ways can the interest of the modern day government in 5he economy be manifested?

ANSWERS
The interest of the modern day government can be manifested through fiscal and monetary policies using discretionary changes in the level of govt taxes, expenditure and borrowing to achieve desired socio_ political and macro_economic objective.

 

2. What do you understand by the term “Public Finance”?

ANSWERS

Public finance is any money held by any officer in public service of the Federation or by any agent of the government either alone or jointly with other persons in his official capacity.

 

3. List and explain 4 types of accounts in Federal public service.

ANSWERS

The federal public service account include:

i. Federation account is an account which all revenue collected by the federal government are paid.

ii. Consolidated revenue fund: Account which all revenue received by the federal government are paid into.

iii. Development fund: this account is meant for capital projects.

iv. Contingency fund-Establish to take care of unforseen circumstances of prisons, police station, barracks etc.

 

4. Explain two(2) various government revenue source of income

ANSWERS

Government revenue is classified into:

i. Oil revenue: includes government crude oil sales, petroleum profit tax and proceeds from domestic consumptions.

ii. Non-oil revenue: refers to direct and indirect tax such as personal income tax, revenue tax, income tax and company tax etc.

 

 

5. State five(5) ways extravagance can be checked in public funds.

ANSWERS

Extravagance can be checked in public funds in following ways:

i. Expenditure should be in accordance with the financial regulations.

ii. Made in Nigeria goods should be preferred to imported good.

iii. No officer should condone wasteful spending in public funds and corruption by other civil servant.

iv. Every officer of employees should justify his employment by giving efficient service in return for his earning.

v. Every official expenditure should be duly authorized by an appropriate authority as required by regulations.

 

6. State four(4) principles guiding MDAs expenditure control.

ANSWERS

Principles guiding MDAs expenditure control are:

i. All payments must be covered by the approval of the appropriate authority.

ii. All payments must be vouchered and pre audited

iii. All documents must be accompanying payments should support the validity of the claim and payments should be for the purpose for which they are intended.

iv. The payment voucher must contain the signatures of the officers, the sub-accounting officer and all necessary certificates.

 

7. Who is an Account Officer?

ANSWERS

An account officer is the person responsible for safeguarding of public funds and the regularity and propriety of the expenditure under his control in a Ministry or Extra-Ministerial Department.

7b. State the duties of an Account Officer.

ANSWERS

The duties of an Account Officer includes:

i. He ensures that all government revenues are collected and paid into the consolidated revenue fund promptly.

ii. He ensures that management control tools are put in place to minimise waste and fraud.

iii. Account Officer ensures that accurate collection and accounting for all public moneys received and expended.

iv. He ensures prudence in the expenditure of public funds.

 

8. Who is responsible for all receipts and payments of non-self accounting Departments?

ANSWERS

Accountant General of the Federation is responsible for all receipts and payments of non-self accounting departments.

8b. When did government adopt the policy of e-payment?

ANSWERS

Government adopted e-payment policy on 1st January, 2009.

 

9. List two(2) bodies that controls government finance.

ANSWERS

The National Assembly and the Executives are the bodies that controls the controls government finance.

9b. Who is responsible for querying malpractices in the expenditure of the budget approved by the National Assembly?

ANSWERS

Public Account Committee are responsible for querying malpractices in the expenditure.

 

 

10. Government expenditure are classified into……and…..

ANSWERS

Government expenditure are classified into Recurrent expenditure and capital expenditure.

 

10b. State three (3) features of e-payment.

ANSWERS

(i) All employees of the Federal Government must open accounts with
commercial banks into which all payments due will be made.

(ii) All forms of payment should only be through the banks.

(iii) All MDAs should stop the use of cheques for payments.

 

PUBLIC SERVICE RULES.
QUESTIONS AND ANSWERS

1.____ is the absence of an officer from duty for a period specified in PSR 100203
A. Leave of absence
B. Pre-retirement leave
C. Study leave
D. Annual leave

Answer: D

 

2. In Rule 100102 ____ is a place where an officer could be reached during his/her leave period
A. Annual leave
B. Sick leave
C. Leave year
D. Leave address

Answer: D

 

3. ___ shall be paid to staff not occupying government quarters in lump sumat the beginning of the year?
A. Utilities allowance
B. Rent subsidy
C. Hazard allowance
D. Acting allowance

Answer: B

 

4. PSR. 020209, all officers are ensures to sign ____ on security Form 1
A. Appointment letter
B. Letter of accommodation
C. Oath of secrecy
D. Internal memo

Answer: C

 

5. ____is the permanent release of an officer from one scheduled service to another or from one class to another within the same service? (P.S.R. 020501)
A. Transfer
B. Re-arrangement
C. Business trip
D. Holiday

Answer: A

 

6. According to P.S.R. 030301 ____ is defined as a specific at wrong-doing or improper behaviour which is inimical to the image of the service which can be investigated and proved, it can also lead to termination and retirement?
A. Inefficiency
B. Misconduct
C. Offence
D. Retirement

*Answer: B*

 

7. All are types of misconduct except
A. Unruly behaviour
B. Foul language
C. Murder
D. Negligence

*Answer: C*

 

8. ____ is predetermined amount added to the annual emolument of an officer every calendar year
A. Annual salary
B. Yearly emolument
C. Increments
D. Increments

*Answer: C*

 

9. Based on P.S.R. 060205 time holding confirmation examination shall be
A. Held once in a year in the last quarter of every year
B. Twice in a year 2nd and 3rd quarter of every year
C. Once in a year in the first quarter of every year
D. Twice in a year, 1st and 2nd quarter of every year.

*Answer: A*

 

10. The following are the prescribed examination for executive officers (P.S.R 060302)
A. Public Service Rule and Financial Regulation B. Public Administration and Financial Regulation
C. Financial Regulation and Civil Service Regulations
D. Financial Regulations and Code of Conducts

*Answer: A*

 

11. The following persons except, when travelling by air, and land or sea at government expenses will be eligible for free insurance cover to concerned (P.S.R. 080203)
A. Staff
B. Domestic Worker
C. Wife and Child
D. Child and Staff

*Answer: C*

 

12. Base on P.S.R. 10024, all except one are types of study leave
A. In-service training
B. Studying leave with pay
C. Studying leave without pay
D. Studying leave for retirement

*Answer: D*

 

13. In P.S.R. 130121, the circumstances in which officers can work overtime are as follows except?
A. Rain falls
B. Snow covered the road
C. Birthday ceremony’s days
D. Holidays falls

*Answer: D*

 

14. In P.S.R. 13021, the circumstance in which officers can work overtime are as follows except?
A. Officers attached to top management /officials
B. On special assignment, eg. Conference, Committee
C. Period of closing annual account
D. Period during annual leave

*Answer: D*

 

15. In P.S.R. 160102, One of these is classified in to the categories of parastatals
A. Security Agencies
B. Medical Practitioners C. Ministry of justice
D. Teaching and non teaching staffs

*Answer: A*

 

16. According to P.S.R. 160102, A ____ is a government owned organization established by statue to render specified service(s) of the public?
A. Ministries
B. Financial institutions
C. Parastatals
D. Delegated legislature

*Answer: C*

 

17. ____ is a body or organ which enjoys continuity of existence, essentially covers ministries and extra- ministerial offices.
A. Organization of African Unity (OAU)
B. World Health Organization (WHO)
C. Civil Service
D. Military

*Answer: C*

 

18. With the provision of P.S.R. 020106 seniority in any department shall be determined by the?
A. Entry date/the assumption of duty certified by authority in appropriate register
B. Date of re-instatement
C. Date of re-engagement
D. Date of promotion

*Answer: A*

 

19. In P.S.R 020202- Direct appointment to the Federal Public Service may be in the following categories except?
A. As trainee or pupils
B. On probation in a pensionable post
C. On contract appointment
D. Acting appointment

*Answer: C*

 

20. Under which provision of P.S.R. states that no fine shall be imposed on any officer as a punishment for an offence committed in the course of his/her duties
A. 021210
B. 030309
C. 030314
D. 020200

*Answer: B*

 

21. According to P.S.R. 030421- part 1, paragraph A., officer can act as the editor or take part directly or indirectly in the management of or in anyway make financial contribution to the following except?
A. Department or staff magazine
B. National Newspaper C. Professional journal D. Publication of voluntary organization

*Answer: B*

 

22. Under which provision of P.S.R. states that no officer shall undertake any private agency in any matter connected with the exercise of his/her duties
A. 020100
B. 010203
C. 020101
D. 030430

*Answer: B*

 

23. P.S.R. 030434 states; in other to improve public service management, and enhance accountability and transparency, no officer shall received
A. Leave allowance
B. Any bribe or engaged in corrupt practices
C. Gratification
D. Mobilization fees

*Answer: B*

 

24. According to P.S.R. 040203- the increment date of an officer appointed or promoted to post in the Federal Public Service shall be _____ following at least six months of service on promotion?
A. Date of last promotion
B. Date of entry into the service
C. 31st December of the year
D. 1st January of the year

*Answer: D*

 

25. In P.S.R. 050201- Progress report are to provide one of the following in respect of office on probation or initial contract ____ on which to judge his/her suitability for confirm.
A.Conduct and Capabilities
B. Date of retirement
C. Administration of Oath of secrecy
D. Declaration to the code of conduct bureau

*Answer: A*

 

26. Under which provision of P.S.R. States that public officer is not prohibited form holding shares of public and private companies operating in Nigeria or abroad?
A. PSR 030423
B. PSR 030425
C. PSR 030424
D. PSR 030422

*Answer: C*

 

27. What is the full meaning of A.P.E.R
A. Annual Pay Emolument of Rent
B. Annual Pay Emolument of Report
C. Annual Performance of Examination Report
D. Annual Performance evaluation Report

*Answer: D*

 

28. Which section according to P.S.R. States when an officer supposed to get an increment on salary?
A. PSR 020407
B. PSR 020408
C. PSR 020409
D. PSR 020410

*Answer: D*

 

29. Section 020501 of P.S.R. defines
A. Promotion
B. Transfer
C. Dismissal
D. Leave

*Answer: D*

 

30. What sort of promotion is given to an officer who has completed the probation period specified in P. S.R. 020301
A. Senior promotion
B. Normal promotion
C. Notional promotion D. Abnormal promotion

*Answer: C*

 

31. Which rule of P.S.R. defined termination
A. 020801
B. 020802
C. 020803
D. 020804

*Answer: C*

 

32. According to P.S.R. 020810- compulsory retirement age of all grades in the services are:
A. 60 years or 35 years of pensionable services
B. 35 years or 60 years of pensionable services
C. 15 years of pensionable services
D. 60 years or 10 years of pensionable services

*Answer: A*

 

33. According to P.S.R. 020903, the main purpose of certificate of service is that it may be used as
A. Reference when seeking other employment
B. Record keeping
C. For retirement purpose D. For insurance entitlement

*Answer: A*

 

34. Which form can be used for certificate of service for level 07 and above according to P.S. R. 020904
A. Gen 60
B. Gen 58
C. Gen 62
D. Gen 50

*Answer: B*

 

35. When travelling on duty away from duty post, the person engaged shall be entitle to
A. Pension allowance
B. Duty tour allowance
C. Travelling allowance D. Welfare allowance

*Answer: C*

 

36. Which P.S.R. define general efficiency
A. 030101
B. 030102
C. 030201
D. 030202

*Answer: C*

 

37. No female public service shall be entitle to resign her appointment or retire by reason of pregnancy alone, under which section of P.S.R. this can be found
A. P.S.R 030205
B. P.S.R 030204
C. P.S.R 030203
D. P.S.R 030202

*Answer: B*

 

38. Below are the scandals conduct that constitute misconduct P.S.R 030301 except
A. Drunkenness
B. Malingering
C. Sick
D. Dishonesty

*Answer: C*

 

39. P.S.R. 030401 defines ____ as a specific act of very serious wrong-doing and improper behaviour which inimical to the image of the service and which can be investigated and if proven may lead to dismissal
A. Misconduct
B. Gross misconduct
C. Serious misconduct D. Minor misconduct

*Answer: C*

 

40. Which P.S.R. mentioned an act of serious misconduct
A. 030401
B. 030404
C. 030402
D. 030403

*Answer: B*

 

41. According to P.S.R. 030412, which punishment should be award to any officer who absence from duty without leave
A. Reduction in rank
B. Dismissal
C. Deserter
D. Major entry

*Answer: B*

 

42. Any officer who want to seek elective public office shall resign his/her appointment forthwith, under which P.S.R…?
A. 030424
B. 030422
C. 030423
D. 030425

*Answer: D*

 

43. A public officer cannot be directors in private companies, he/she can hold shares or be a director in under which P.S.R.
A. 030421
B. 030422
C. 030423
D. 030424

*Answer: D*

 

44. Which P.S.R. emphasis on prohibition of bribery and corruption A. 030434
B. 030435
C. 030431
D. 030433

*Answer: B*

 

45. When is officer supposed to expect increment payment after promotion P.S.R. 040203
A. After a year
B. 1st January of the year C. Before the runs out
D. Immediately after promotion

*Answer: B*

 

46. Increment is a predetermined amount added to the annual emolument of an officer every calendar year which P.S.R. code?
A. 040204
B. 040203
C. 040202
D. 040201

*Answer: D*

 

47. Failure to pass confirmation examination after three consecutive attempts is liable to ____ P.S.R. 060203
A. Dismissal
B. Retired
C. Resign
D. Reduction in rank

*Answer: C*

 

48. All the below are under P.S.R. 070101 except
A. Health care provider
B. Hospital
C. Medical officer
D. Drugs

*Answer: D*

 

49. Below are medical documents to be treated as confidential in P.S.R. 070103 except
A. Medical certificate
B. Dental treatment records
C. Drug prescription
D. Reports of medical boards

*Answer: C*

 

50. Which section of P.S.R. describes NHIS
A. 070202
B. 070203
C. 070201
D. 070204

*Answer: C*

 

51. Below are the documents to provide when any officer have been prolonged absence from duty on the ground of illness except:
A. Excuse duty certificate B. Medical bills
C. Light duty certificate
D. Medical certificate

*Answer: B*

52. The maximum aggregate sick leave which can be allowed an officer who is not hospitalized during any period of twelve months as contain in P.S.R. 070316 is
A. 21 calendar days
B. 42 calendar days
C. 60 calendar days
D. 14 calendar days

*Answer: B*

 

53. Which section of P.S.R. discuss the death while in service?
A. 080101
B. 080201
C. 080202
D. 080203

*Answer: B*

 

54. ___ is a formal appeal to estimate authority, that is, to the head of government for special consideration of matter affecting an officer personally. It must be distinguished from a letter of representation addressed to an appropriate senior officer of government in the normal way
A. Charge sheet
B. Report
C. Petition
D. Amendment of law

*Answer: C*

 

55. An officer’s increment is deferred when the decision as to whether or not if it shall be granted is postponed for a specific period called
A. Deferred increment B. Public property
C. Pay well job
D. Sabotage

*Answer: A*

 

56. An officer’s increment withheld when it is decided not to grant it and that held shall cease to be eligible thereof until next increment date is called
A. Deferred increment
B. Withheld increment C. Penalty imposes
D. Accounting

*Answer: B*

 

57. A staff that ranks as such for the purpose of pension in accordance with the pension reform Act 2004 is called
A. Officer
B. Staff
C. Expatriate officer
D. Account

*Answer: C*

 

58. The ground for withholding or deferring increment can be found in P.S.R code?
A. 040204
B. 040420
C. 020404
D. 022004

*Answer: C*

 

59. The series of omission or incompetence the cumulative effect of which shows that the officer is not capable of discharging efficiently can be found under which P.S.R. code?
A. 020301
B. 010203
C. 030201
D. 020301

*Answer: C*

 

60. Before proceeding for the removal of an officer for general inefficiency maybe commenced he/she must have been three occasion committed under?
A. P.S.R. 030203
B. P.S.R. 010202
C. P.S.R. 030302
D. P.S.R. 020303

*Answer: A*

 

61. This is to enable officers pay lodging and feeding expenses during official tours approved by the official authority is called
A. Duty tour allowance
B. Tour allowance duty
C. Allowance duty tour
D. Allowance duty expenses

*Answer: A*

 

62. Twelve weeks maternity leave of a woman staff pregnant entitle to 16 weeks maternity leave and not less than weeks from expected date of delivery with full salary P.S.R. code?
A. P.S.R. 200216
B. P.S.R. 200316
C. P.S.R. 100218
D. P.S.R. 300216

*Answer: C*

 

63. The aggregate sick leave which can be allowed an officer who is not hospitalized during any period of twelve month shall be given forty-two calendar days which of the P.S.R. code?A. 062231
B. 100218
C. 200218
D. 100318

*Answer: B*

64. This is the additional time spent outside the approved time of work called
A. Under time allowance B. Under time gift
C. Over time allowance
D. Over time gift

*Answer: C*

 

65. The hotel accommodation allowance for officer newly appointed shall be eligible for hotel accommodation for 28 days in lieu of hotel accommodation in which P.S.R. code?
A. 501301
B. 105130
C. 130105
D. 135010

*Answer: A*

 

66. Officer permitted to attend a course of instruction will refund to government all expenses connected therewith, under which P.S.R. code?A. 120301
B. 301120
C. 120031
D. 201301

*Answer: A*

 

67. The officer required to give three (3) months notice to retire from service before the effective date if retirement is known as
A. Casual leave
B. Sick leave
C. Terminal leave
D. Sport leave

*Answer: C*

 

68. The absence of an officer on grade level 15 or equivalent and above from duty for the purpose of research either within or outside Nigeria is called
A. Sick leave
B. Relieved leave
C. Sabbatical leave
D. Study leave

*Answer: C*

 

69. Study leave is the leave granted to a confirmed serving officer to undertake an approved course of study within or outside the country under which P.S.R. code?
A. 228100
B. 232100
C. 100223
D. 310022

*Answer: B*

70. The condition under approval of study without pay can be found under which P.S.R. code
A. 228100
B. 100228
C. 202288
D. 101022

*Answer: B*

 

71. Study leave with pay shall be granted to an officer with normal emolument and allowance shall not exceed two year under which P.S.R. code?
A. 100226
B. 226100
C. 100622
D. 610021

*Answer: A*

 

72. The authorized absence of an officer from duty specific period is known as
A. Tax
B. Transfer
C. Leave
D. Relocate

*Answer: C*

 

73. Below are the definition of transfer except (P.S.R. 130133)
A. Transfer from station to another during a tour of service
B. Transfer from one station to another on return from leave
C. Transfer or secondment from the services of another government in the federation
D. Removed from one section to another

*Answer: D*

 

74. A place where an officer could be reached during his/her leave period is called
A. Market address
B. House address
C. Leave address
D. Hospital address

*Answer: C*

75. Any leave due to an officer in a year for the service rendered to government is called
A. Earned leave
B. Account leave
C. Tax leave
D. Revenue leave

*Answer: A*

 

76. The resumption expired date of duty can be found under which P.S.R. code?
A. 105100
B. 100105
C. 501100
D. 500100

*Answer: B*

 

77. The authorized absence of the an officer from duty for specific period under which P.S.R. code?
A. 101100
B. 100101
C. 002311
D. 100201

*Answer: B*

 

78. Below are circumstance in which officers can work overtime P.R.S 130121 except
A. On special assignment
B. Period of budgetary preparation
C. Period of closing of annual account
D. When your relieve is not around.

*Answer: B*

 

79. Form Gen. 60 is a staff record form according to which P.S.R code?
A. 020208
B. 200208
C. 208200
D. 802001

*Answer: A*

 

80. The ways of communication in civil service is
A. By handing over note
B. Movement
C. Sender
D. Non of the above

*Answer: A*

 

81. The summary of important subject matters attention is called
A. Account
B. Briefs
C. Data
D. Subject

*Answer: B*

 

82. A statement of facts which can be issued to send ideas, findings and recommendation after investigations of a specific assignment called
A. Briefs
B. Report
C. Circular
D. Letter

*Answer: B*

 

83. The two critical areas used in APPEAR forms is called
A. Excellent and good
B. Excellent and fair
C. Excellent and bad
D. Good and bad

*Answer: A*

 

84. A set of write up that serves as an instrument notes for an officer to comply with them performing his/her official duty is called?
A. Notes for guidance
B. Treasure
C. Contract
D. Register

*Answer: A*

 

85. An officer who has passed the compulsory examination for confirmation in the service shall be eligible for promotion under which P.S.R. code?
A. 020707
B. 203001
C. 34101
D. 010700

*Answer: A*

 

86. All officers appointed to the foreign service in whatever branch or grade are eligible for service abroad is stated under which P.R.S. code?
A. 020707
B. 203001
C. 340101
D. 020700

*Answer: A*

 

87. Identity of petition includes the following except
A. Full name
B. Staff number
C. Signature and address
D. Pay slip

*Answer: D*

 

88. Petition can be disqualified, if it contain the below quality according to rule 090208 except
A. Is illegal or meaningless
B. Does not comply with rule 090201
C. Must be abusive
D. Deals with a case in which legal action is pending in a court of law

*Answer: C*

 

89. The absence of an officer from duty for period specified in rule 100203 as may authorized by a superior officer according to rule 100202 is called
A. Sick leave
B. Maternity leave
C. Annual leave
D. Casual leave

*Answer: C*

 

90. When will an officer qualified to take another annual leave after the previous one as contain in the PSR 100203
A. Six months
B. A year
C. Three months
D. None months

*Answer: D*

 

91. _______ is a vacation granted to a new or retiring officer in proportion to the number of days he/she has put into the services PSR 100211
A. Annual leave
B. Study leave with pay
C. Pre-retirement leave
D. Proportionate leave

*Answer: D*

 

92. ____ is the absence of an officer from duty for a short period not exceeding an aggregate of seven (7) Calendar days within a leave year as may be authorized b y a superior officer PSR 100214
A. Deferred leave
B. Casual leave
C. Maternity leave
D. Sabbatical leave

*Answer: C*

 

93. Types of study leaves as contain in PSR 100224 are as follows except
A. In-service training
B. Study leave with pay
C. Out-service training
D. Study leave without pay

*Answer: D*

 

94. Below are occasion when officer shall be eligible for appropriate estacode allowance at the prevailing rates PSR 120101
A. To undertake special duty abroad
B. To discharge official duties during vacation leave abroad
C. To undertake annual leave abroad
D. To undertake course of instruction abroad

*Answer: C*

 

95. Who give approval to the overseas duty tour by public servants and extacode allowance PSR 120102
A. Accountant General of the Federation
B. Auditor general of the Federation
C. Head of the civil service
D. Head of the chief of Army/Police

*Answer: D*

 

96. ____ is a monetary benefits other than salary granted to an officer for a special purpose PSR 130101
A. Allowance
B. Promotion areas
C. Duty tour allowance
D. Welfare allowance

*Answer: A*

 

97. ____ is granted enable pay lodging and feeding expenses during official tours duly approved by the official authority PSR 130106
A. Estacode allowance
B. Duty tour allowance
C. Kilometer allowance D. Hotel allowance

*Answer: B*

 

98. ____ is a course which an officer takes locally in Nigeria but outside his/her station PSR 130113
A. Orientation course
B. Human right course
C. Local course
D. Promotion course

*Answer: C*

 

99. Forms of award in PSR 150104 includes the following except
A. Certificate
B. Medals
C. Shaking hands
D. Cash/gift

*Answer: C*

 

100. _____ is a government –owned organized establish by statute to render specified services (s) to the public PSR 160101
A. Parastata
B. Allowance
C. Service
D. Award

*Answer: A*

 

 

READ ALSO: N-power Batch C2 Beneficiaries Threaten To Embark On Strike Over Non Payment of Stipend

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*