All Posts

NPC Adhoc Staff Recruitment Frequent Questions & Answers

NPC Adhoc Staff Recruitment Frequent Questions & Answers: Below are the frequent questions that the applicants of 2023 National Population Commission Adhoc Staff Recruitment are asking concerning the submission of application for the 2023 Census exercise.

 

 

National Population Adhoc Staff Recruitment for 2023 Census

 

 

I hope by going through this article all your questions on the problems you encountered during your application would be answered.

 

 

1. How can I retrieve my
Access Code/ Application ID?

 

ANSWER: Use your NIN to resume your application if it has not been completed and you will receive the Application ID as a confirmation message upon
successful submission of the application.

 

 

2. How can I resume my application without having my access code?

ANSWER: Use NIN to resume. One
must have either Application ID or NIN to resume application.

 

 

 

3. How can I check my application status?

ANSWER: Click on “Check Application Status”. But note that you can only see your application status after the application window has been closed.

 

4. NIN verification unavailable. What will I do?

ANSWER: Wait until it is available

 

5. I mistakenly applied as NPC staff instead of ad-hoc staff. How can I change it?

ANSWER: The mistake cannot
be corrected.

 

6. Completed my application
but could not submit it.

ANSWER: Refresh your browser.

 

7. I cannot log in with my ID. What should I do?

ANSWER: Check if your ID is correct
and try again.

 

Read Also: NPC Adhoc Staff Recruitment Portal Temporary Down

 

8. I forgot to snap my result
before I submitted my applica-
tion. What should I do?

ANSWER: Once an application has been submitted, it is no longer possible to attach any document.

 

9. I uploaded my picture
instead of a certificate. What will I do?

ANSWER: Once an application has been submitted, it is no longer possible to attach any document.

 

10. Having issues with photo capturing

ANSWER: Allow your browser to
use your camera.

 

11. Submitted my application but
did not receive any sms or email confirmation.

ANSWER: Network service provider delay.

 

12. Is there a provision for

bank details?

ANSWER: Only approved applicants will be able to enter their bank details.

 

13.  What is the minimum education qualification to apply?

ANSWER: SSCE

 

14. What is the minimum age to apply?

ANSWER: 18 yrs

 

15. What is the maximum age to apply?

ANSWER: 60 yrs

 

16. For more information on
e-recruitment.

ANSWER: please contact our hotline, email and social media platforms below.

 

NPC Adhoc Staff Recruitment Portal:

https://2023censusadhocrecruitment.nationalpopulation.gov.ng/

 

Read Also: INEC 2023 Election Adhoc Staff Recruitment Deployment and Availability Form

Bayajidda

View Comments

  • Sir,my status is pending,and I read that we can still attend the training if the our status are still pending,but I don't know if we are going to be assigned to our local government where the training will commence or the location will be sent to us that we still have pending issues? Sir

  • I'm a student and the time screening is going on we are not around
    How can we do??
    For missing the screening

  • Sir, my issue is that,I have completed registration but not submitted before the thing went off. I try to resume back through my nin but it is telling me that I should try the access code again. Please what should I do

Recent Posts

Nigerian Army DSSC 28/2024 List of Candidates for Selection Board Interview

Nigerian Army DSSC 28/2024 List of Candidates for Selection Board Interview The NigerianArmy (NA) wishes… Read More

22 hours ago

3MTT Releases Names of Selected Candidates for Cohort 2 2024

3MTT Releases Names of Selected Candidates for Cohort 2 2024 This is to inform all… Read More

1 day ago

Fountain University Osogbo Academic Recruitment 2024

Fountain University Osogbo Academic Recruitment 2024 Fountain University is a Private University that was LICENSED… Read More

1 day ago

Ondo State Hospital Management Board Recruitment 2024

Ondo State Hospital Management Board Recruitment 2024 Ondo State Hospital's Management Board (HMB) is inviting… Read More

2 days ago

Apply for Ondo State PHCDA Health Workers Recruitment 2024

Apply for Ondo State PHCDA Health Workers Recruitment 2024 Ondo State Primary Health Care Development… Read More

2 days ago

Kano State College of Nursing Sciences Midwifery Admission Form 2024/2025

Kano State College of Nursing Sciences Midwifery Admission Form 2024/2025 Kano State College of Nursing… Read More

3 days ago